Wie maakt in Raalte nu eigenlijk het beleid? De politiek toch?

In het centrum van Raalte worden de zwarte sierstenen langs de rand van promenade stukje bij beetje vervangen voor wat minder sierlijke zwarte tegels. “Die kun je een stuk makkelijker leggen”, aldus een uitvoerder. In de passage van Molenhof naar Markt zijn de stenen inmiddels vervangen.

En wij van Raalte Natuurlijk maar denken dat het de politiek wat waard was, een mooi en aantrekkelijk centrum. Maar kennelijk zijn het de stratenmakers die de dienst uitmaken. Dat er sierstenen liggen, daar is over nagedacht. En voor betaald. Het is onderdeel van de zo hard nodige uitstraling voor een bruisend centrum. Toch?

We kregen nog twee van dat soort processen via raaltenatuurlijk@gmail.com binnen.

– “Nee, we gaan jullie straat niet vrachtwagenvrij maken”, krijgen bewoners van de Nieuwstraat te horen. Maar die vraag is nooit in de politiek beland. Ambtenaren hebben dat besloten.

– Raalte heeft veel kleine afvalbakken vervangen voor weinig groten. Die hoef je veel minder vaak leeg te halen. Maar als je dan vraagt of daar ook een filosofie ten opzichte van zwerfvuil onderligt, blijkt dat niet het geval.

Dat kan vast wel anders, vindt Raalte Natuurlijk.