Laten we van het centrum ook echt het bruisend hart van Salland maken!

De parkeerplaatsen met elkaar verbinden, zorgen dat je de auto goed kwijt kunt, de Daggertsbrug weer open. Dat was wel zo ongeveer wat de huidige Raalter politiek op het eerste verkiezingsdebat te bieden had als het gaat om het centrum van Raalte. Voor echte verandering heb je nieuwe partijen nodig. Raalte Natuurlijk wil uit een ander vaatje tappen.

Ons actieplan
– je wil graag naar het centrum omdat daar iets te beleven is. Dus zorg voor horeca voor ieder moment van de dag
– je wil lekker in het centrum verblijven, dus zorg dat je geen auto’s tegenkomt, en als je van de parkeerplaats naar het centrum wandelt heb je altijd voorrang.
– de passages van parkeerplaats naar centrum zijn gezellig.

– er is in het centrum altijd iets leuks te doen. Niet iets massaals, liever iets dat je verrasenderwijs tegenkomt.
– zorg voor digitale begeleiding. Een goede app, citybeacons, dat soort dingen. Voor plattegrondjes, evenementen, maar ook voor aanbiedingen.
– zorg dat het centrum, de puien én de etalages er mooi uit zien.
– leegstand is geen optie. Als je te veel winkels hebt kunnen er restaurants komen, anders woonruimte. Geef pop-up’s de kans, misschien worden het blijvers!

We zijn eens in Chelsea Kitchen in Manhatten wezen kijken. Dat was een combi van winkel en café, een combi van eten en keukenmachines kopen, een combi van een goed boek lezen en een reis boeken. Eén grote ruimte, alles door elkaar. Een grote beleving. Goed voorbeeld!!!

De leus hebben we al: het bruisend winkelhart van Salland. Nu de uitvoering nog.