Jeugd zoekt samen met Raalte Natuurlijk naar Leefbaarheid 2.0 in de kernen

Een eigen station, ruimere sluitingstijden voor feesttenten, lagere opheffingsnorm voor basisscholen, flexibeler zijn bij nieuwe woonwijken in de buurtdorpen, meer toestaan op het platteland…

Het zijn zo maar een paar ideeën die we in de mailbox kregen toen we privé in gesprek raakten met en van de mensen achter Mariënheem Online. Raalte Natuurlijk stuurt haar persberichten daar ook naar toe, waarop de vraag kwam: en wat doen jullie voor Mariënheem dan? Zo’n vraag draaien we graag om: en wat vind je dan dat we voor Mariënheem moeten doen?

Brainstorm
Binnen een half uur hadden we wel vijftien ideeën in onze mailbox. En daar waren we erg van onder de indruk. Kroeg-mogelijkheden in het dorpshuis. Goedkopere kavels in de buurtdorpen. Korting op moeilijk verkoopbare kavels. Verruim regels bij leegstaande panden, zoek nar maatschappelijke invulling of geef start-ups er een kans. Financier omscholing nu er snel allerlei nieuwe beroepen aan komen. Help nieuwe ondernemers met hun ondernemersplannen. Leg op ieder plat dak zonnepanelen…

Wat een energie.

We horen de oude politiek dan al roepen: maar dat kan allemaal zo maar niet, er zijn regeltjes, en wie moet dat dan allemaal betalen? Raalte Natuurlijk denkt daar heel anders over. Je moet al die fantastische inbreng zien in de fase van brainstormen. Dan mag alles nog, is geen idee te gek, is niks ‘dom’. Je wil niet weten welke mooie plannen er op die manier vaak tot stand komen.

Jongeren
We hopen van andere dorpen en wijken van Raalte net zo veel inspirerende input te krijgen. Daar gaan we dan straks na de verkiezingen graag mee aan de slag. Niet vanuit de gedachte wat er allemaal niet mag en niet kan, maar op zoek naar mogelijkheden. Dan gaan we samen verder bouwen aan de leefbaarheid 2.0. Waarbij we ook denken aan de nieuwe technologische mogelijkheden. Jongeren, dit is dus ook een oproep aan jullie, want kennis van die technologische middelen, die moeten jullie inbrengen.